De Airborne herdenking 2020 is, zoals zo veel evenementen, dit jaar anders dan andere jaren. De herdenkingsdienst op de Airborne begraafplaats mocht worden bijgewoond met slechts 23 genodigden. Ook de muzikale bijdrage van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek moest hierdoor beperkt blijven tot vijftien muzikanten. De gehele herdenkingsdienst was dit jaar wel live te volgen op TV Gelderland.
We will remember them!
Airborne Herdenking 2020 - 15 spelers Koninklijke Harmonie Oosterbeek

Het kon toch weer!
Onze geplande Midzomerconcerten op 14 en 28 juni gingen helaas niet door, maar....

Op zondagmiddag 19 juli 2020 hebben we dit echter ingehaald.
In park Hartenstein te Oosterbeek, werd vanaf 15:00 uur een buiten concert gegeven door het Symfonisch Blaasorkest.
Er werden veel wandelaars verrast op een muzikaal onderonsje.

De muzikanten van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek luidde hiermee de zomervakantie in.
Vanaf vrijdag 28 augustus zullen we onze repetities weer hervatten in zalencentrum Lebret.
Fijne zomervakantie!

Vrijdag 19 juni 2020 is een dag in de KHO historie die we niet snel gaan vergeten.
Na ruim drie maanden mochten we weer gaan repeteren. Wel onder duidelijke beperkingen. In eerste instantie met maximaal 30 muzikanten en met onderlinge afstanden van minstens 2 meter in alle richtingen.

Ondanks alle regeltjes en beperkingen was het toch een heel feestelijk weerzien en het voelde zo bevrijdend om eindelijk weer samen te kunnen en mogen musiceren.

De eerste versoepelingen zijn inmiddels ook een feit. Voor de meeste instrumenten kan de onderlinge afstand terug naar 1,50 meter en ook de grens van maximaal 30 personen geldt inmiddels niet meer.

We zijn er nog lang niet, en hoe we verder gaan met onze concerten en evenementen is nog best een hele puzzel.

Maar er klinkt in elk geval weer orkestmuziek bij de KHO.

Een kleine twee weken nadat op vrijdag 13 maart alle activiteiten van de KHO moesten worden stilgezet, zijn alle docenten van de KHO weer begonnen met het geven van hun muzieklessen.

Dat gaat momenteel niet in een normale lessituatie, waar leerling en docent naast elkaar bij een muzieklessenaar staan, maar via een internet verbinding. Zoom, Skype, MS Teams, FaceTime, er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren waarop je tegenwoordig in beeld en geluid verbonden kunt zijn.

Dat doen de leerlingen en hun docenten nu dus ook. En natuurlijk is dat anders, maar we zijn in elk geval heel blij dat op deze manier wel continuïteit in de lessen kan worden geboden.

Wij wensen onze leerlingen en docenten veel succes in deze bijzondere periode en natuurlijk hopen we op enige termijn weer "normaal" de muzieklessen te kunnen laten verzorgen.