logo kho

Pictures 2018 1

Flyer project Mission to the Moon

Pictures 2018 2

Logo DaCapoDA CAPO, het Opleidingsorkest van de KHO, bestaat uit ruim 30 enthousiaste muzikanten. De meeste daarvan zijn leerlingen, maar er zit ook een aantal 'steunmuzikanten' in het orkest. Deze mensen zijn er om de beginnende leerlingen te helpen. Ook zitten er vaak gevorderde muzikanten op de 'zwaardere' instrumenten, aangezien de meeste mensen op de 'lichtere' instrumenten beginnen. De naam DA CAPO is ontleend aan de Italiaanse muziekterm die "Vanaf het begin" betekent.
DA CAPO bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk. Onder de 'lichtere' instrumenten vallen o.a. de klarinet, dwarsfluit, hobo, altsaxofoon, hoorn en trompet. Bij 'zwaardere' instrumenten kan je denken aan de basklarinet, fagot, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, trombone, bariton en bas.

De dirigent zoekt samen met de muziekcommissie de muziek uit. We spelen lichte muziek zoals musicalmuziek, swingende muziek, popmuziek en filmmuziek (bijvoorbeeld uit de films van Walt Disney). In het begin is het natuurlijk even wennen aan het spelen in een orkest, maar we zorgen dat er altijd iemand naast je zit die je helpt. En als je even de weg kwijt bent, helpt diegene je weer verder.
10 01 16 0677DA CAPO neemt elk jaar deel aan reguliere concerten van de KHO als het Nieuwjaarsconcert, het Voor- en Najaarsconcert, maar ook buiten Oosterbeek geven we concerten. Zo verzorgde het orkest al twee keer een deel van de opening van het Sprookjesfestival in Arnhem. In april 2013 gaf DA CAPO in de Diaconessenkerk in Arnhem een concert samen met het Jugend Blas Orchester 1979 e.V. uit Drevenack (Duitsland). Daarnaast organiseren we ook andere activiteiten zoals een weekend weg en een Talentendag. Een heel bijzondere ervaring was het organiseren van een Flashmob in het centrum van Oosterbeek op 6 oktober 2013. Beelden hiervan kun je vinden op Youtube.
Als je enige tijd in DA CAPO hebt gemusiceerd en genoeg gevorderd bent in het spelen, maak je de overstap naar het Symfonisch Blaasorkest!
Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze repetitie op vrijdagavond van 19.00 u tot 20.00 u in Zalencentrum Lebret in Oosterbeek!

Dirigent DA CAPO Opleidingsorkest

Foto Sander WaamelinkSander Waamelink (Groenlo, 1962) begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke harmonie als trompettist. Na zijn diensttijd bij het Trompettercorps der Cavalerie begon hij zijn conservatoriumstudie trompet en harmonie-fanfare-directie aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Naast zijn werk als dirigent van het Opleidingsorkest van de KHO is Sander momenteel dirigent van Harmonie Prinses Juliana te Zelhem en de Big Bounce Band te Duiven. Daarnaast is hij bij een tweetal verenigingen actief als klein koper docent. Met een aantal enthousiaste koperblazers, die zowel met 5 man als ook met 10 man kunnen optreden vormt hij: Brass Unlimited.

Een greep uit recent repertoire

• The Knight's Castle / Gerald Oswald
  • Non Nobis Domine / Patrick Doyle, arr. Peter King