Een harmonieorkest is een combinatie van houten en koperen blaasinstrumenten en een slagwerksectie en eventueel een strijkbas. Daarnaast kan een harmonie-orkest natuurlijk worden gecombineerd met solisten, ook als het bespelers van instrumenten betreft die niet in een harmonie als zodanig voorkomen. In het verleden heeft de KHO bijvoorbeeld gemusiceerd met sopranen, harpisten, cellisten, accordeonisten en pianisten. Het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie, tegenwoordig aangeduid als Symfonisch Blaasorkest, telt momenteel ongeveer 50 muzikanten. Sinds 1 december 2002 is de muzikale leiding in handen van Jurgen Nab.

2015 09 20 7308Het orkest speelt een zeer gevarieerd repertoire, zo worden er originele en eigentijdse composities voor blaasorkest gespeeld, maar ook klassieke arrangementen, film- en musicalmuziek, marsen, lichte muziek, koralen, enz. Voor elk wat wils en voor diverse gelegenheden.
Het orkest treedt diverse malen per jaar op, meestal in de zaal maar bij bijzondere gelegenheden ook wel in de open lucht. De KHO marcheert niet meer op straat, er wordt altijd zittend gemusiceerd. Terugkerende optredens zijn het Voorjaars- en Najaarsconcert, het Nieuwjaars- en het Parkconcert. Ook verzorgt het orkest de muziek bij de jaarlijkse Airborne herdenking, op het Oorlogskerkhof van het Gemenebest in Oosterbeek waar de geallieerde gesneuvelden van de Slag om Arnhem liggen begraven.

Het orkest streeft naar het geven van bijjzondere concerten die meestal op projectbasis worden georganiseerd. Met deze concerten stelt de KHO zich ten doel een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de muzikale mogelijkheden die een modern symfonisch blaasorkest in huis heeft, en dat zijn er werkelijk heel veel.

2015 10 25 8060

Voor het optimaal uitvoeren van de muziek is een evenwichtige en zo volledig mogelijke bezetting van groot belang. In ons orkest zijn alle vereiste instrumenten aanwezig, maar is versterking van harte welkom! Vooral de secties slagwerk, bas, trompetten, klarinetten en hobo's kunnen wat extra collega's goed gebruiken, maar ook bespelers van andere instrumenten zullen wij graag in onze gelederen opnemen. Belangstellenden zijn van harte welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de wekelijkse repetitie, op vrijdagavond van 20.15 tot 22.30 in Zalencentrum Lebret in Oosterbeek.

Dirigent Harmonieorkest

De dirigent van het harmonieorkest is Jurgen Nab.
jurgen napJurgen Nab studeerde docerend en uitvoerend musicus in de hoofdvakken trompet en harmonie en fanfare directie aan het Rotterdams Conservatorium.
Daarnaast nam hij, voor beide hoofdvakken, deel aan diverse meestercursussen in binnen- en buitenland. Deze volgde hij bij verschillende nationale en internationale beroemdheden zoals Wynton Marsalis, Guy Touvron, Arnold McNab, Pieter Jansen, Gert Buitenhuis en Alex Schillings. Hij heeft in diverse binnen- en buitenlandse concertzalen opgetreden en hij heeft aan uiteenlopende opnames en televisie registraties zijn bijdrage geleverd. Jurgen Nab is als freelance musicus betrokken bij verschillende nationale professionele orkesten en ensembles waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Orkest van het Oosten, Het Doelen Ensemble, Het Amsterdam Wind Orchestra, Het Nederlands Politie Orkest, Fanfare Orkest der Koninklijke Landmacht en Het Residentie Bach Orkest. Als dirigent is hij verbonden aan diverse muziekgezelschappen in de harmonie en fanfare wereld. Tevens is hij actief als docent en jurylid bij verschillende verenigingen en instellingen. Als musicus heeft hij samengewerkt met grote artiesten als Andrea Bocelli, Margriet Eshuis, Emmy Verhey, Jörgen van Rijen, Roemeens ensemble Nicolae Privu, Flairck en het Nieuw Trombone Collectief.

Wij zijn trots op onze sponsoren en samenwerkingspartners:
Voorhoeve Makelaars Arnhem e.o.  logo nijhuis  logo sponsorkliks logo-jansen-1.jpg  E-Boekhouden, Online boekhouding  logo-zondervan-1.jpg 

Copyright © 2024 Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Alle rechten voorbehouden.
Redactie: Peter van den Brul, Webmaster: Berry van Brakel